top of page
  • Foto van schrijverAude, Head Vedette

Closer to Local: van creatief idee naar lucratieve webshop vol Belgische merken gerund door vrouwen

Een enthousiast telefoontje, daarmee begon het allemaal.


Hélène Depraetere, oprichtster van Closer To Local, was op zoek naar een creative mind om haar bij te staan bij de lancering van haar nieuwe business: Closer to Local, of kortweg, LOCO. Een woord dat niet alleen haar brand weerspiegelt, maar ook gewoon Hélène zelf in an extreeeemely good way!


LOCO is een online webshop waarbij producten van Belgische merken, bekend en minder bekend, met elkaar gecombineerd worden en zo de ondernemers elkaar versterken. Het opzetten van de webshop en het merk 'LOCO', werd voorafgegaan door een lanceringscampagne waarin we met Vedette Claudette toch wel een grote rol gespeeld hebben op vlak van styling (set dressing) en communicatie (brand story & brand experience).


Het sterke concept werd uitgedacht door Hélène zelf. Voor het creatief vormgeven van de lancering die gekenmerkt werd door een Instagramcampagne en een photoshoot, koos Hélène ervoor om met ons te gaan samenwerken. Tijdens deze twee weken shooten en de voorbereiding ervan, begonnen we op Instagram stilaan teasers te maken om mensen warm te maken over de effectieve lancering van de webshop. We werken met een aftelcampagne, maakten stilaan de deelnemende onderneemsters bekend, en namen de volgers mee achter de schermen van de photoshoot.


We ondersteunden Hélène dus met een creatieve content strategie voor haar Instagram (wanneer posten we wat), bepaalden de tone of voice (communicatiestijl, hashtags, taal), en ten slotte maakten we maakten ook zelf content (copywriting, stories, lives, IGTV, behind the scenes, templates, feed posts...).


Op stylingvlak, werd de fotoshoot door ons mee creatief aangestuurd, alsook de set dressing werd door ons gecreëerd. Zo startten we samen met Hélène vanuit de planning (wie komt wanneer) en creërden we per merk een uniek concept en setting. Zo gaven we bijvoorbeeld Delphine Quirin, een hoedeontwerpster, een zwevende hoed waar ze onder kon gaan staan als setting, geïnspireerd op het werk van de bekende kunstenaar Margritte. Fotografe Lieselotte van Studio Leau en Sacha van Sacha Creative Concepts legden alles vast - ook in éénzelfde brandstijl.


Kortom, een mooi alround project waar we de kans kregen onszelf te bewijzen op zowel creatief als strategisch vlak. We gingen aan de slag als Brand Strategist, Instagram Storyteller (brand story expert) & Creative Set Director, om het allemaal met een zware titel te zeggen.


Hélène schreef nog dit over onze samenwerking: Vedette Claudette heeft me super goed geholpen bij de lancering van mijn bedrijf. Zowel voor de styling van een super grote fotoshoot, de lancering van mijn social media, als om mij bij te staan bij al de uitdagingen die op me af kwamen in die periode. Ik kan haar enkel maar aanbevelen!! Iedereen die de kans heeft om met haar te werken, heeft zo'n geluk. Ik kan alleszins niet wachten om haar nog eens aan mijn zijde te hebben. To be continued dus ;)


Hélène, wij kunnen niet wachten op het volgende concept dat uit jouw LOCO brains rolt! We kijken er naar uit!


115 weergaven0 opmerkingen
bottom of page