top of page
  • Foto van schrijverAude, Head Vedette

De dag van je leven: De essentiële gids voor een stressvrije bruiloft

Bijgewerkt op: 29 mei 2020


En plots besef je dat die mooie ring om je vinger ook wil zeggen: I've got a wedding to plan!


In dit artikel geef ik tips en advies over hoe je een stressvrije wedding planning tegemoet kan gaan. You ready? Here we go!


Ik krijg vaak de eerste vraag van koppels, 'Waar moeten we nu beginnen? Een locatie kiezen? De juiste catering partner? Een wedding styliste nemen?'

Wel, volgens mij begin je best bij: je gastenlijst. Waarom je gastenlijst? Omdat dit een goed beeld schetst van waar je één, budgettair voorstaat en twee, naar welke locatie en leveranciers je op zoek moet. Maak ook een onderscheid tussen ceremonie, receptie, diner en afterparty. In functie daarvan kun je een aantal locatiebezoeken gaan inplannen op de locaties van jouw keuze, geschikt voor jouw gastenlijst.


Bij het uitzoeken van de geschikte locatie telt je gastenlijst niet alleen mee, ook een globaal concept en budget van je huwelijk bedenk je best even op voorhand. Wil je een barn wedding in een gezellige schuur? Eerder fan van een boho wedding in een mooie sailcloth tent? Ga je voor een fairy wedding in een bosrijke omgeving? Toch meer fan van een stijlvol huwelijk in een kasteel? Wil je in het buitenland trouwen?

Gebruik zeker onze moodboards op Pinterest om een goed idee te krijgen van jouw trouwconcept.


Het kiezen van je locatie kun je ook overlaten aan een wedding planner. Waarom? Wedding planners hebben vaak commissies op locaties waar ze mee samenwerken. In sommigen gevallen, zoals bij Vedette Claudette, worden deze commissies jou toegekend als korting. Ze kennen ook de ins & outs van een locatie en hebben een goed zicht op extra kosten die de locatie met zich meebrengt.


Terwijl je je locatie zoekt, kun je best ook opstarten met het opmaken van een retroplanning: dit wil zeggen, een planning van je wedding day terugtellend tot vandaag. Wij maken hier steeds een gepersonaliseerde versie van voor élk koppel!


Noteer in je planning:

- To do's

- De partner of leverancier

- Wanneer het moet klaar zijn


Hier vind je voorbeelden van stappen die je best opneemt in je retroplanning:


- gastenlijst

- concept van je bruiloft

- budgetplan

- geschikte locatie

- een trouwjurk en kostuum

- de ringen

- grafisch ontwerp: trouw-website, ontwerp van de save-the-dates, uitnodigingen, menukaartjes, naamkaartjes, welkombord, signalisatie...

- keuze van je leveranciers

boek zeker tijdig je fotograaf en ceremoniespreker, aangezien hun agenda vaak snel ingepland is. Bespaar zéker niet op je fotograaf: je wilt de rest van je leven nog kunnen terugblikken op je trouwalbum en elke emotie opnieuw kunnen herbeleven.

- opmaak van een draaiboek

- styling van je trouwdag: ceremonieaankleding, tafeldekking, locatie & decoratie-items

- coördinatie van je trouwdag

- opkuis na je trouwdag

- huwelijksreis


Tip: kies voor minstens 3 'must haves' die voor jou héél belangrijk zijn. Neem jezelf voor niet te besparen hierop en te kiezen voor kwaliteit.


Zo, met deze eerste belangrijke stappen en het opstellen van een globale retroplanning, kun je weer even diep ademen! Een goede planning is het begin van een succesvol trouwfeest. We postten hieronder nog een checklist over de start van de planning van je bruiloft. Succes!#bruiloft #evenement #planning #weddingplanning #bruiloftorganiseren
531 weergaven0 opmerkingen
bottom of page