top of page
  • Foto van schrijverAude, Head Vedette

Help! Ik trouw tijdens de corona-epidemie. Wat nu?

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

We get it, dit is absoluut niét het leukste topic om over te praten als het gaat over je wedding planning. Maar wat als je feest plaatsvindt in het midden van de corona-heisa? We geven je graag een korte samenvatting van maatregelen die je kunt treffen en knopen die je moet doorhakken.


1: tref zeker geen maatregelen uit paniek. Daarmee willen we zeggen, dat een trouwfeest dat pas binnen 4 of 5 maanden gepland staat, je niet nu al moet gaan verplaatsen. Je volgt best het advies op vanuit de overheid en bereid jezelf goed voor op een mogelijk uitstelscenario. Hoe? Blijf het advies opvolgen via deze website en de geplande persconferenties, neem uit voorzorg de algemene voorwaarden van je aangegane contracten door. Heb je een wedding planner? Dan monitort zij normaal voor jou de situatie en informeert je over wijzigingen.


2: Neem zeker contact op met je leveranciers en stel jezelf een aantal belangrijke vragen. Wat voor hen de laatste datum om een besluit te nemen over uitstel? Is de locatie nog wel bereid om het huwelijk te laten doorgaan op jouw datum? Welk datum stellen ze voor als alternatief? Zijn er voorwaarden/meerkosten bij uitstel? Hoelang op voorhand moet je dit doorgeven? Zijn je andere leveranciers op die datum beschikbaar?


3: Over één ding is er zekerheid: er zijn geen zekerheden. Niemand kan op dit moment met zekerheid zeggen hoe de situatie gaat evalueren. Staat je feest binnen een paar maanden gepland? Dan zou ik zeker volgende items overwegen (opgelet, dit is puur mijn opinie als wedding planner, houd zeker de communicatie vanuit wetenschappelijke hoek en regering in het oog voor updates)


  1. Maak een WhatsApp-groep met je trouwgasten en schrijf een korte communicatie over hoe de situatie is (in België, of in het land van bestemming) en dat je dit op de voet opvolgt. Je kunt hierin updates geven voor de mensen die moeten reizen en vragen om ook langs hun kant updates te geven hoe de situatie zich in hun land evolueert. Breng de annulatievoorwaarden in kaart van de geboekte reizen door je gasten indien van toepassing. Dit kan handig zijn in het beslissingsproces later.

  2. Breng in kaart hoeveel ‘risicogasten’ je hebt uitgenodigd die je er écht bijwil (mensen met een aandoening, diabetes, longproblemen, ouderen).  

  3. Denk eens na welke maatregelen je allemaal zou kunnen treffen als je feest wél doorgaat onder voorwaarden deze zomer. Je wedding planner of wedding coördinator kan je hierbij helpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld The Intimate Wedding Gathering gecreëerd, een corona-proof concept voor deze (na)zomer (zie pagina op onze website).

  4. Probeer ten allen tijde genoeg ruimte te voorzien tussen je gasten en doe bij voorkeur zoveel mogelijk buiten (check dit met je planner en/of locatie naargelang de capaciteit). Voorzie daarvoor bijv. banken voor de ceremonie zodat mensen wat verder uit elkaar kunnen zitten, deel handgel uit aan je gasten en vraag regelmatig de handen te ontsmetten, vraag aan je wedding coördinator regelmatig veelgebruikte items te ontsmetten, vraag gasten met ziekteverschijnselen thuis te blijven, verander de formule in een zittend diner... kortom, breng alles in kaart dat je kunt bedenken en bespreek samen met je leveranciers wat hun visie hierop is als je toch graag je trouwfeest wil laten doorgaan en het toegestaan is. Succes!


Ik herhaal nog even dat deze info natuurlijk mijn persoonlijke opinie is, op dit moment. Niemand weet jammer genoeg hoe de situatie gaat evolueren. Iemand die je kan bijstaan hierin op je dag en alles in goede banen leidt en toeziet op de veiligheid is zeker aan te raden.


Hoe wij het nu doen? Wij bekijken het project per project en gaan full on voor ons nieuwe Intimate Gathering concept deze (na)zomer, en verplaatsen grote dansfeesten naar volgend jaar. Informatie inwinnen en kalm blijven is hier de boodschap!


Ik wil jullie veel succes toewensen en toi toi dat het feest gewoon kan doorgaan!


Veel sterkte & stay safe!


Aude, Head Vedette bij Vedette Claudette.


PS: heb je hier nog vragen over? neem dan zeker contact op met me op hello@vedetteclaudette.com.1.055 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page