top of page
  • Foto van schrijverAude, Head Vedette

Micro Wedding: wat is het en is het iets voor mij?


Micro wedding, destination wedding, elopement… er vliegen wel wat nieuwe concepten de wereld in als het over organiseren van een trouwfeest gaat! Daarom leek het me een goed idee om het concept van een micro wedding even te bespreken! Wat is een micro wedding? Hoe organiseer je het? Is een micro wedding iets voor mij en past het in mijn budget? Lees hieronder verder om er alles over te weten te komen!

Corona made us do it.


Bij het schrijven van deze blogpost (eind januari ’21) zitten we bijna een jaar opgescheept met Big C. En het deed ons ook helemaal anders nadenken over trouwfeesten, en evenementen tout court. We startten het Belgische trouwseizoen in 2020 met max. 100 gasten, moesten afvloeien naar max. 50, mochten enkel gezeten dineren, wel mondmaskers, geen mondmaskers, maximum 10 gasten tot gewoon géén trouwfeesten meer. 2020, je was me er eentje.


Deze beleving heeft er voor ons allemaal wel voor gezorgd dat we trouwfeesten op een andere manier zijn gaan bekijken. Waar een gemiddeld trouwfeest vroeger voor 150 – 200 gasten georganiseerd werd en de bruid vaak amper de tijd had om haar nieuwe hubby te bewonderen in zijn prachtig pak, hechten we nu veel meer belang aan de eigen beleving en de kwaliteit van een trouwfeest. "Moéten we zoveel volk vragen? Wat is de meerwaarde dat de achternicht van Nonkel Jos komt? En kunnen we die zakenrelaties niet op een ander moment vragen?" We werden door het ‘bubbelen’ tijdens corona bewuster van onze relaties met anderen, en zo ook van onze gastenlijst.Van maxi naar micro wedding – wat is dat dan net?


Je dacht tijdens deze periode misschien wel eens met je partner aan een elopement. “Als we nu gewoon onder ons tweetjes ons huwelijk vieren ergens onder de zon?” (bij ons ook LoveLopement genoemd – een getaway wedding naar een idyllische plek met je geliefde, en eventueel je ouders of getuigen). Maar – dit is voor jou misschien te extreem. Daarom ging je op zoek naar een ‘meeting in the middle’ – de Micro Wedding.


Een micro wedding is eigenlijk een huwelijksfeest met alles erop en eraan, maar met max. 50 gasten. Je viert samen een ceremonieel moment, gevolgd door een aperitief en een gezellig diner, waarna je afsluit met een dansje of een gezellig loungesetting en livemuziek. Door te kiezen voor een kleiner gezelschap, kun je ook je budget shiften naar meer kwaliteit in andere zaken dan ‘massa’. Je kunt een wedding styliste (helloo thereeeee!) aanstellen die een setting creëert waar je nog jaren van nageniet in je fotoboek. Of net een hoger niveau van catering kiezen, want geef toe, wij bourgondiërs eten toch allemaal graag? Volg je al een tijdje je favoriete huwelijksfotograaf, maar is zijn/haar budget net buiten dat van jou? Dan kun je door je gastenlijst af te slanken misschien hem of haar wel boeken. Kortom, je kunt gaan besparen, of je kunt gaan shiften. Uiteindelijk draait het allemaal rond wat jij wilt, iets wat we aaaaltijd benadrukken bij onze koppels. Waar voelen jullie zich goed bij? Al je vrienden en familie uitnodigen op een heel groot feest? Go for it. Wil je eigenlijk toch in kleiner gezelschap vieren maar houdt de sociale druk je tegen? Dan vinden we daar wel iets op! Zo kun je een micro wedding steeds uitbreiden met een extra receptie, picknick, of aperitief bijv. op een andere dag en locatie.


Nog een voordeel van een micro wedding? Unieke locaties.De trouwzalen in België en omstreken waar je met meer dan 150 gasten een volledig feest kunt beleven… ze zijn niet dik gezaaid. Waardoor je snel in een situatie terecht komt als ‘aah, ja Julie en Thomas zijn daar ook getrouwd 2 jaar geleden’ als je je locatie verklapt aan je getuigen. And trust me, you don’t want that.


Daarom specialiseren wij ons net graag in micro events, elopements & destination weddings. Met een kleiner gezelschap kun je echt crazy dingen doen. Ceremonies op een klif, ja zeggen op de trappen van het museum van Schone Kunsten, op een dak ergens ten midden van Antwerpen een rooftop party geven, een prachtige kunstgallerij omtoveren of we bouwen een tipitent in het midden van een mooi stukje natuur… we maken een concept dat echt jullie ‘zijn’ weerspiegelt. Lekker creatief en uniek, just the way we like it!


Helemaal gewonnen door onze talk? We feel you. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie in om te bekijken hoe we jullie micro wedding kunnen gaan vormgeven!Veel liefs!


Aude
464 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page